Actualitat

Les últimes notícies sobre el món immobiliari

Com detectar una estafa immobiliària?

Recentment, la Policia d'Andorra ha alertat, a través d'aquest comunicat, de la creixent incidència d'estafes en el lloguer de pisos, especialment durant la temporada alta de cerca d'habitatges. Aquest tipus de frau es caracteritza per la publicació d'anuncis falsos en pàgines web o la publicació de suposades ofertes en xarxes socials, amb preus atractius i per sota del valor de mercat. Una vegada establert el contacte amb la possible víctima, els estafadors sol·liciten una transferència com a senyal i requereixen l'enviament de documentació, que posteriorment utilitzen per a perpetrar estafes addicionals.

Davant d'aquesta problemàtica real, la pregunta és: com podem detectar una estafa immobiliària? A continuació, des de Pisos.ad, et donem alguns consells que podràs utilitzar per evitar ser víctima d'una estafa immobiliària i protegir-te davant dels cibercriminals. 

Verificació rigorosa

Abans d'arribar a qualsevol acord de lloguer, verifica minuciosament l'autenticitat de l'anunci i la informació proporcionada. Utilitza plataformes de confiança i assegura't que els preus siguin coherents amb el mercat.

Desconfia d'ofertes irresistibles

Desconfia inicialment dels preus massa atractius o fora de mercat, així com de les ofertes que semblen massa bones per ser veritat, ja que poden ser senyals de possibles estafes.

Confirmació directa amb l'arrendador

Abans de realitzar pagaments o enviar informació personal, estableix un contacte directe amb l'arrendador. Confirma la veracitat de l'oferta a través de canals interns i evita realitzar transaccions online.

No tenir pressa, factor clau

Els estafadors solen pressionar per realitzar transaccions ràpides. No et sentis obligat a fer-ho i pren-te el temps necessari per a assegurar-te de la legitimitat de l'oferta de lloguer.

Protecció de dades personals

No comparteixis informació personal, bancària o documentació a través de canals no segurs. Mantingues la prudència, fins i tot si et sol·liciten dades per aplicacions de missatgeria com per exemple WhatsApp.

La importància d'estar alerta

Tal com adverteix la Policia d'Andorra en el seu comunicat, aquests tipus d'estafes evolucionen constantment i és important estar sempre alerta. L'adaptabilitat i perfeccionament per part dels estafadors fan necessària una precaució constant. En aquest sentit, des del cos de Policia se subratlla la importància de desconfiar de sol·licituds de dades personals, bancàries o transaccions urgents a través de canals no habituals i assegurances.

En cas de ser víctima d'alguna estafa, la Policia insta a no eliminar cap rastre i denunciar els fets proporcionant la màxima informació possible. La col·laboració ciutadana és essencial per combatre aquests delictes i protegir la comunitat contra possibles fraus immobiliaris. 


26/1/2024