Actualitat

Les últimes notícies sobre el món immobiliari

T'expliquem les 10 claus per estalviar en calefacció i reduir la factura a final de mes

A poc a poc ens anem endinsant en l’època més freda de l’any i, com és habitual, les baixes temperatures comencen a fer acte de presència.

Amb l’arribada del fred, un dels propòsits més generalitzats és el de reduir el consum energètic, tant pel bé del medi ambient (a Andorra, més del 20% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle provenen de sistemes de calefacció i ACS), com pel bé de les nostres butxaques. Malgrat aquesta voluntat, el cert és que, en moltes ocasions, la factura de la calefacció acaba representant una despesa molt important, fins al punt de convertir-se, per a molts de nosaltres, en un veritable neguit.

Davant d’aquesta situació, la qual es repeteix any rere any, resulta fonamental establir una sèrie d’hàbits i equipar les nostres llars amb diferents recursos que, sens dubte, ens ajudaran a reduir la despesa en calefacció i, per tant, l’import de les nostres factures. A continuació, des de Pisos.ad t’expliquem les 10 claus definitives per estalviar en calefacció sense renunciar a l’escalfor i confortabilitat de la nostra llar. Pren nota que comencem!

1. Actitud responsable: tal com apunta el Govern d’Andorra en la guia de repartiment de costos en instal·lacions tèrmiques centralitzades, independentment de l’eficàcia dels aïllaments i tancaments dels edificis, l’usuari final i el seu comportament envers l’estalvi energètic poden influir notablement en la reducció de la despesa de calefacció. Per tant, la primera clau per reduir la despesa en calefacció seria la responsabilitat i conscienciació individual de cada inquilí.

2. Respecte els períodes d’inici de la calefacció: tot i així, no engegueu el termòstat de casa si no és necessari.

3. El termòstat, el nostre aliat:  mantingueu una temperatura mitjana de 20ºC a totes les sales habitades de la unitat immobiliària.

  • Cada vegada que es disminueix 1?°C la temperatura, es redueix un 7% la despesa energètica.
  • Disminuïu 2?°C la regulació de la temperatura en cas d’absència inferior a un dia. 
  • Mantingueu una temperatura de 16 °C, en cas d’absència superior a un dia, i de 8?°C en cas d’absència superior a dos dies.

4. La roba, més important del que sembla: l’ús de roba càlida pot ajudar-nos a reduir fins a 2ºC la temperatura de l’immoble.

5. Persianes tancades durant la nit: funcionen com una bona barrera contra el fred.

6. La ventilació, al matí: les primeres hores del dia són el millor moment per ventilar les habitacions i renovar l’aire dels espais de la nostra casa o pis sense que es refredin les parets. Abans d’obrir finestres, recordeu tancar la calefacció o els radiadors.

7. Manteniment al dia: si es purguen els radiadors, aquests escalfen de manera més eficient, s’eviten sorolls desagradables i es contribueix al bon funcionament de tota la instal·lació.

8. Utilitzeu les vàlvules de regulació dels radiadors: l’ús regular de les vàlvules garanteix el bon funcionament dels sistemes de calefacció. A més, permeten regular la temperatura de l’habitatge amb la màxima precisió possible.

9. Equipeu els radiadors amb vàlvules termostàtiques: aquest tipus d’equipament, necessari en instal·lacions que uneixen radiadors, permet controlar molt millor la calefacció de l’immoble.

10. No tapeu els radiadors: aquest simple gest permetrà maximitzar l’emissió de calor.

Per a més informació, podeu consultar la Guia d’aplicació del Reglament relatiu al repartiment de costos en instal·lacions tèrmiques centralitzades o bé contactar amb l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic.

LITECC


21/10/2020