Actualitat

Les últimes notícies sobre el món immobiliari

7 consells fonamentals per fer una mudança i no morir en l'intent

Sí, ho sabem. Fer una mudança és sinònim de canvi, és sinònim de noves il·lusions per iniciar una nova vida, però també és sinònim d'estrès i esgotament, tant físic com mental. De fet, canviar de casa pot ser tota una aventura, però també pot acabar convertint-se en un autèntic malson. A Pisos.ad sabem que el procés pot ser molt estressant, no només des del punt de vista logístic sinó també en temes de pressupost. Per això, avui, al nostre blog, us detallem 7 consells fonamentals per fer una mudança i no morir en l'intent. Pareu atenció que comencem!


1. La planificació, la nostra millor aliada

Planificació mudances

No hi ha cap dubte. Tant amb mudances grans com petites, quan es tracta d'un canvi de residència l'organització es converteix en la nostra millor aliada. Així, organitzar cada detall serà essencial per assegurar-nos una mudança menys feixuga i estressant. Una acció tan simple com elaborar una llista (checklist) amb totes les tasques a realitzar, prioritzades per importància o per calendari, ens serà de gran ajuda per agilitzar tot el procés i controlar tots els aspectes logístics.


2. Fes "neteja" abans d'empaquetar

neteja mudança

I quan diem netejar no ens referim només a treure la pols abans d'empaquetar les teves pertinences. Ens referim a fer una selecció acurada de tot allò que ens emportarem a la nostra nova llar. El millor serà desfer-se d'aquelles pertinences que ja no necessitarem. Estalviaràs diners, però també temps i espai. I, qui sap, fins i tot podràs obtenir uns diners extres si aconsegueixes vendre una part d'aquestes pertinences!


3. Empresa de mudances? Escull bé el moment i assegura't un servei professional!

Empresa de mudances

Encara que sembli una de les parts més senzilles, contractar una empresa de mudances professional i solvent serà una part important de l'èxit o fracàs de la mudança. L'empresa que contractis serà l'encarregada de moure tots els teus paquets i, per tant, la responsable final de l'estat en què aquests es trobin una vegada comencis a desempaquetar. Et recomanem que revisis els comentaris dels clients anteriors i que comparis diferents preus i serveis.

Només així podràs assegurar-te que acabes contractant als millors professionals. Pel que fa als preus de les mudances, les tarifes poden oscil·lar entre els 350 i 1.800 euros en funció del nombre de paquets, la distancia entre els immobles i les especificitats d'aquests. Evita els mesos d'estiu i els començaments i finals de mes, ja que els preus són més elevats. També et recomanem contractar el servei de mudances entre setmana i no en dissabtes i diumenges.


4. Reserva temps per empaquetar

Empaquetar mudances

Tot i que les empreses de mudances ofereixen aquest servei, el cert és que es pot estalviar molts diners si ho fa un mateix. A més, durant el procés d'empaquetatge podràs anar desfent-te de tot allò que ja no necessites, amb l'evident estalvi que suposarà, tant en temps com en diners (les empreses de mudances valoren el cost del trasllat en funció del nombre de paquets que s'han de moure). En el moment d'empaquetar també serà molt important identificar correctament totes les caixes per tal de saber que conté cadascuna d'elles.


5. Documents i pertinences personals de valor: protegides i controlades.

Documents mudances

Contractes de lloguer i de feina, passaports, títols oficials... Et recomanem protegir i controlar molt bé aquests documents, identificant correctament la caixa on es troben i sabent en tot moment l'estat d'aquesta. També pots crear còpies electròniques per assegurar-te l'accés a aquests documents en cas de pèrdua o desperfecte.


6. Què fer amb la roba?

Roba mudances

Encara que sembli poc glamurós, guardar la roba i articles tous com ara nòrdics, coixins o peluixos en bosses grans pot ser de gran utilitat per ocupar espais buits en el camió de la mudança i, al mateix temps, protegir altres pertinences i mobles, amortint possibles impactes.

7. Prepara el teu "kit de supervivència" per al dia de la mudança

Kit de supervivència

Molt possiblement no podràs desempaquetar totes les caixes el mateix dia de la mudança. Per això, et recomanem preparar un "kit de supervivència", és a dir, una caixa amb un conjunt de pertinences que necessitaràs des del primer moment en què obris la porta de la teva nova llar (estris de cuina, roba, productes d'higiene personal, eines vàries...).

I, per últim, dóna't temps i relativitza la situació. Serà molt important entendre que aquest procés és temporal i que amb el pas dels dies la nostra nova llar anirà agafant forma. El desordre desapareixerà i amb ell l'ansietat i el caos que pot provocar l'acumulació de caixes. Abans que  t'adonis estaràs gaudint d'una nova llar, d'una nova vida!


18/11/2021