Actualitat

Les últimes notícies sobre el món immobiliari

S'aprova el programa Renova per al 2021 amb un pla específic per al canvi de calderes de calefacció

El passat 29 de gener el Govern d'Andorra va presentar la nova edició del programa Renova, el pla estatal d'impuls a les actuacions globals en edificis i a les reformes que tinguin major efecte sobre l'eficiència energètica i la reducció del consum. Pel que fa a les novetats del programa d'enguany, destaca el pla específic per al canvi de calderes de calefacció, amb ajudes que poden arribar fins al 40%, independentment de quin sigui el combustible.

"El pla específic per a la substitució de les calderes de calefacció comptarà amb ajudes que poden arribar fins al 40%" .

En aquest sentit, des de l'oficina d'Energia i Canvi Climàtica es recorda que amb el canvi d'una caldera antiga de gasoil per una de nova del mateix combustible pot suposar un estalvi d'entre un 30-40%, amb la reducció d'emissions i l'estalvi energètic que això suposa.

"La partida pressupostaria s'incrementa en un 23%, arribant als 1,5 milions d'euros que es podran destinar en ajudes".

A banda d'aquest pla específic, una altra de les novetats importants és l'augment en la partida pressupostaria, la qual s'incrementa en un 23 %. En termes absoluts, aquest increment es tradueix en una dotació destinada a ajudes que arriba als 1,5 milions d'euros, xifra que suposa un augment en 285.000 euros respecte a l'edició del 2020.

Independentment del pla específic per a la substitució de calderes, el programa Renova per al 2021 manté la continuïtat respecte a la resta d'ajuts. Així, dins del pla Renova s'inclouen:

  • Ajudes per a la millora de l'accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques
  • Ajudes per a la millora de la seguretat industrial de les instal·lacions existents
  • Ajudes per a la millora de la sostenibilitat
  • Ajudes per a la millora de l'eficiència energètica en edificis existents
  • Ajudes per a l'embelliment de les façanes, patis interiors i cobertes d'edificis
  • Ajudes per a la implantació d'energies renovables

 


11/2/2021