Actualitat

Les últimes notícies sobre el món immobiliari

La localització, un factor determinant per accelerar la venda o lloguer d'un immoble

No hi ha cap dubte. La localització d'un immoble és un dels factors més importants a l'hora de vendre, comprar o llogar una propietat. A Pisos.ad en som plenament conscients i, per això, des d'aquest mes de juny una part important dels immobles anunciats en el portal incorporen un mapa geolocalitzat, el qual indica la ubicació aproximada de l'immoble per tal que el futur comprador o llogater es pugui fer una idea de l'entorn on es troba la propietat.

Amb aquesta nova funcionalitat donem resposta a una de les principals demandes de molts usuaris i, de retruc, ampliem la informació sobre la propietat, generant un punt més de confiança i seguretat entre els possibles inquilins.

 

Per tot plegat, i coincidint amb l'activació de geolocalització d'immobles a Pisos.ad, aquesta setmana en el nostre blog ens centrem en la importància de la localització per accelerar la venda o lloguer de qualsevol propietat.

Per què és tan important estudiar la localització d'un immoble abans de materialitzar una operació de compra o lloguer?

Com hem comentat a l'inici, la ubicació d'una propietat és un dels factors determinants per accelerar qualsevol operació immobiliària. Però realment quins són els aspectes pels quals considerem que un immoble gaudeix d'una bona ubicació o té potencial de creixement en un futur? A continuació te'ls detallem:

 

Seguretat

Tot i que Andorra gaudeix d'un gran nivell de seguretat en el seu conjunt, els immobles ubicats en zones residencials tranquil·les i no molt allunyades dels principals nuclis de població generen un gran interès entre la majoria dels possibles compradors/inversors. Així mateix, les propietats ubicades en zones amb potencial de creixement (instal·lació futura de serveis bàsics, espais d'oci o públics, connexions viàries...) també gaudeixen d'un notable interès entre molts usuaris, especialment inversors que busquen un rendiment a futur.

Proximitat amb escoles

Si hem dit que la localització d'un immoble és un factor determinant per accelerar la venda d'un immoble, la proximitat amb les escoles és un element clau per a possibles families amb fills o per aquells compradors que tenen previst tenir-los en un futur pròxim. Així, la proximitat amb els centres educatius no només facilita la conciliació familiar, sinó que també atorga una major tranquil·litat i control per als pares.

Proximitat amb llocs populars, serveis bàsics i espais d'oci

Tot i que molts compradors valoren la tranquil·litat de l'entorn en el moment d'interessar-se per una propietat, el cert és que molts propietaris també s'interessen per aquells immobles que es troben en els principals nuclis de població, pròxims a les millors zones comercials, llocs populars, serveis bàsics i espais d'oci.

Llum natural i vistes

Quan s'analitza la ubicació d'un immoble no només es valora la seva localització envers l'entorn, sinó també la seva orientació, les hores de llum natural durant el dia i les vistes que es tenen des de l'interior. Així, no és d'estranyar que els immobles més sol·licitats siguin aquells amb orientació sud i que gaudeixin de vistes a la muntanya, al riu o als principals eixos comercials.

Transport

Un altre aspecte important a l'hora de valorar la localització d'un immoble és la proximitat amb sistemes de transport públic que connectin amb el centre, així com la connexió amb les principals carreteres del país.

Fins a un 20% més ràpid

Diversos estudis assenyalen que una bona ubicació pot accelerar fins en un 20% qualsevol operació de compravenda. Un motiu de pes per valorar cada vegada més la importància de la geolocalització dels immobles com a motor per agilitzar qualsevol procés de compra, venda o lloguer.


29/6/2021